Fietsroute Houten en omgeving

Een eeuwenoud natuur- en cultuurlandschap met kastelen, ridderhofsteden, forten, kersenboomgaarden, knotwilgen en uiterwaarden

Slider

Houten

Aan de voet van de Utrechtse Heuvelrug strekt zich een landschap uit met tastbare sporen van een rijke cultuurhistorie. Het fraaie landschap van de Kromme Rijnstreek is de ontmoetingsplaats van het open rivierenlandschap met de uitlopers van de Utrechtse heuvels. De Kromme Rijn vormde ooit de noordgrens van het machtige Romeinse rijk. Later zijn hier ook vanwege de strategische ligging vele forten en verdedigingswerken van de Nieuwe Hollandse Waterlinie gebouwd. Maar ook de vele landgoederen met kastelen, ridderhofsteden en buitenplaatsen, een uitgestrekte natuur, de fleurige fruitboomgaarden, een meanderende Kromme Rijn, de bloemrijke weilanden met knotwilgen en de zompige uiterwaarden langs de Lek dragen bij aan een karakteristiek landschap dat in alle seizoenen even aantrekkelijk blijkt te zijn.


Fiets met ons meeRoutekaart


Fietsknooppunten

Start en finish nabij knooppunt 33 aan de Koppeldijk in Houten, de totale afstand van de route is ca. 54 km. Deze fietsroute is een rondrit, dus dat biedt de mogelijkheid om vanaf elk gewenste knooppunt te starten.


33 - 36 - 35 - 98 - 39 - 40 - 41 - 44 - 43 - 97 - 80 - 79 - 78 - 76 - 60 - 57 - 58 - 53 - 54 - 52 - 51 - 18 - 16 - 15 - 6 - 68 - 27 - 32 - 33Meer routes in Utrecht

Houten

Een eeuwenoud natuur- en cultuurlandschap met kastelen, ridderhofsteden, forten, kersenboomgaarden, knotwilgen en uiterwaarden.

Leersum

Een fraai heuvellandschap met landgoederen, statige lanen, heidevelden, stuifzanden en gemengde bossen.

Maarssen

Een eeuwenoud cultuurlandschap met meanderende rivieren, weidse polders, talrijke plassen en bloemrijke weilanden.

Soest

Een heuvelachtig en bosrijk landschap met heide, stuifduinen en spectaculaire weidse uitzichten.

Wijk bij Duurstede

Een historisch landschap met een boeiende geschiedenis, weidse graslanden en beboste heuvels.

previous arrow
next arrow
Slider