Fietsroute Houten en omgeving

Proef de sfeer van de natuur- cultuurhistorie in het landschap van het Kromme-Rijngebied.

Fietsroute Houten en omgeving

Proef de sfeer van de natuur- cultuurhistorie in het landschap van het Kromme-Rijngebied.

Shadow
Slider

Houten

Gedurende deze fietstocht beleef je ontspannen het aantrekkelijke landschap van het Kromme-Rijngebied waarbij de route je onder andere leidt door de prachtige landgoederen Niënhof en Wulperhorst, langs kastelen en forten als Blikkenburg, Rhijnauwen, Rhijnestein en Beverweerd en langs het uiterwaardengebied de Steenwaard nabij de rivier de Lek.


Fiets met ons mee

 

Route


De fietsroute van de camera

Deze fietsroute is bepaald en gereden volgens het netwerk van fietsknooppunten. Het fietsknooppuntensysteem is een netwerk van aaneengesloten routes. De kruispunten waarop de routes bij elkaar komen, worden knooppunten genoemd. De fietsknooppunten zijn onderling bewegwijzerd en bij vele knooppunten is een informatiepaneel te vinden met een overzichtskaart van de nabijgelegen fietsknooppunten. Het fietsroutenetwerk is herkenbaar bewegwijzerd met groen/witte borden met daarop het nummer van het knooppunt. Via de genummerde borden fiets je van knooppunt naar knooppunt. De afstanden tussen de fietsknooppunten zijn in kilometers op de kaart aangegeven.

Start en finish nabij knooppunt 98 aan de Achterdijk in Bunnik, de totale afstand van de route is ca. 52 km. Deze fietsroute is een rondrit, dus dat biedt de mogelijkheid om vanaf elk gewenste knooppunt te starten.


Fietsknooppunten

98 - 39 - 40 - 41 - 44 - 43 - 97 - 81 - 11 - 80 - 79 - 78 - 76 - 60 - 57 - 58 - 53 - 54 - 52 - 51 - 18 - 16 - 15 - 6 - 68 - 27 - 32 - 33 - 36 - 35 - 98

Routebeschrijving

Andere fietsroute in deze omgeving? Plan uw eigen route met een fietsrouteplanner naar eigen keuze.