Fietsroute Veere en omgeving

Vochtige graslanden, duinen en bossen rondom een brakwatermeer met schorren, zandbanken en kleine eilandjes

Slider

Veere

In hartje Zeeland ligt het Veerse Meer. Ooit was dit meer een woeste zeearm, nu een aantrekkelijke watersportplaats voor surfers, zeilers, waterskiërs, duikers en sportvissers. In het brakke water van het meer bevinden zich meerdere grote en kleine onbewoonde eilandjes. Met een totale oeverlengte van 55 kilometer is het Veerse Meer bijzonder geschikt voor een heerlijke fietstocht. Het fietspad ligt vrijwel de gehele weg evenwijdig aan het water. Onderweg zie je talrijke zeilboten en surfers over het blauwe water scheren. En in het mooie oude vestingstadje Veere memoreren de straten met historische gevels aan een welvarend verleden.


Fiets met ons meeRoutekaart


Fietsknooppunten

Start en finish nabij knooppunt 23 aan de Kaaioprit in Kortgene, de totale afstand van de route is ca. 57 km. Deze fietsroute is een rondrit, dus dat biedt de mogelijkheid om vanaf elk gewenste knooppunt te starten.


23 - 28 - 10 - 18 - 17 - 1 - 2 - 3 - 30 - 31 - 32 - 36 - 34 - 35 - 48 - 40 - 50 - 25 - 35 - 34 - 24 - 23Meer routes in Zeeland

Breskens

Een historisch duin- en cultuurlandschap met prachtige vergezichten over zee, duinen, polders en vele oude kreken.

Hulst

Een gevarieerd landschap met een eeuwenoud vestingstadje, kreken en geulen, gemengde bossen en het grootste brakwaterwildernis van Europa.

Renesse

Een landschap met schone witte stranden, weidse groene polders, een golvende blauwe zee en goudgele duinen.

Terneuzen

Ruige duinen, vogelrijke polders met eeuwenoude kreekrestanten en idyllische dorpjes.

Veere

Vochtige graslanden, duinen en bossen rondom een brakwatermeer met schorren, zandbanken en kleine eilandjes.

previous arrow
next arrow
Slider