Fietsroute Veere en omgeving

Vochtige graslanden, duinen en bossen rondom een brakwatermeer met een uitgestrekt schorrengebied, zandbanken en kleine eilanden.

Fietsroute Veere en omgeving

Vochtige graslanden, duinen en bossen rondom een brakwatermeer met een uitgestrekt schorrengebied, zandbanken en kleine eilanden.

Shadow
Slider

Veere

Deze fietsroute leidt je via de eilanden Noord-Beveland, Walcheren en Zuid-Beveland rondom het Veerse Meer. Je fietst onder meer langs de buitendijkse zandplaat en beschermd natuurgebied De Haringvreter, door natuurgebieden als De Schotsman en Fort Den Haak, door het Veerse bos en kreken en het bosgebied de Zilveren Schor nabij Veere en door het buitendijkse graslandgebied Kwistenburg ten noorden van Wolphaartsdijk.


Fiets met ons mee

 

Route


De fietsroute van de camera

Deze fietsroute is bepaald en gereden volgens het netwerk van fietsknooppunten. Het fietsknooppuntensysteem is een netwerk van aaneengesloten routes. De kruispunten waarop de routes bij elkaar komen, worden knooppunten genoemd. De fietsknooppunten zijn onderling bewegwijzerd en bij vele knooppunten is een informatiepaneel te vinden met een overzichtskaart van de nabijgelegen fietsknooppunten. Het fietsroutenetwerk is herkenbaar bewegwijzerd met groen/witte borden met daarop het nummer van het knooppunt. Via de genummerde borden fiets je van knooppunt naar knooppunt. De afstanden tussen de fietsknooppunten zijn in kilometers op de kaart aangegeven.

Start en finish bij knooppunt 24 aan de Kaaidijk in Kortgene, de totale afstand van de route is ca. 58 km. Deze fietsroute is een rondrit, dus dat biedt de mogelijkheid om vanaf elk gewenste knooppunt te starten.


Fietsknooppunten

24 - 23 - 28 - 10 - 18 - 17 - 1 - 2 - 3 - 30 - 31 - 32 - 36 - 34 - 35 - 48 - 40 - 50 - 25 - 35 - 34 - 24

Routebeschrijving

Andere fietsroute in deze omgeving? Plan uw eigen route met een fietsrouteplanner naar eigen keuze.