Fietsroute Oostvaardersplassen en omgeving

Prachtige vergezichten vanaf het fietspad op het uitgestrekte en ruige natuurgebied van de Oostvaardersplassen.

Fietsroute Oostvaardersplassen en omgeving

Prachtige vergezichten vanaf het fietspad op het uitgestrekte en ruige natuurgebied van de Oostvaardersplassen.

Shadow
Slider

Oostvaardersplassen

Heerlijk fietsen rondom het uitgestrekte en ruige natuurgebied Oostvaardersplassen met prachtige uitzichten over het indrukwekkende landschap met open water, graslanden en bossen. Deze fietsroute voert ook door het natuur- en recreatiegebied de Reigerplas/Ooievaarplas en door jonge loofbosgebieden aan de rand van de Oostvaardersplassen, zoals het Hollandse Hout en het Praambos nabij Lelystad en de Oostvaardersbossen en het Kotterbos even ten oosten van Almere.


Fiets met ons mee

 

Route


De fietsroute van de camera

Deze fietsroute is bepaald en gereden volgens het netwerk van fietsknooppunten. Het fietsknooppuntensysteem is een netwerk van aaneengesloten routes. De kruispunten waarop de routes bij elkaar komen, worden knooppunten genoemd. De fietsknooppunten zijn onderling bewegwijzerd en bij vele knooppunten is een informatiepaneel te vinden met een overzichtskaart van de nabijgelegen fietsknooppunten. Het fietsroutenetwerk is herkenbaar bewegwijzerd met groen/witte borden met daarop het nummer van het knooppunt. Via de genummerde borden fiets je van knooppunt naar knooppunt. De afstanden tussen de fietsknooppunten zijn in kilometers op de kaart aangegeven.

Start en finish nabij knooppunt 20 aan de Knardijk in Lelystad, de totale afstand van de route is ca. 51 km. Deze fietsroute is een rondrit, dus dat biedt de mogelijkheid om vanaf elk gewenste knooppunt te starten.


Fietsknooppunten

20 - 8 - 91 - 92 - 27 - 23 - 24 - 67 - 97 - 93 - 6 - 5 - 45 - 8 - 6 - 20

Routebeschrijving

Andere fietsroute in deze omgeving? Plan uw eigen route met een fietsrouteplanner naar eigen keuze.