Fietsroute Beilen en omgeving

Een bijzondere fietstocht in het bos- en heiderijke natuurlandschap van Midden-Drenthe.

Fietsroute Beilen en omgeving

Een bijzondere fietstocht in het bos- en heiderijke natuurlandschap van Midden-Drenthe.

Shadow
Slider

Beilen

Deze bijzondere fietstocht in het bos- en heiderijke natuurlandschap van Midden-Drenthe voert je onder meer door de boswachterijen van Schoonloo, Grolloo en Hooghalen, over het terrein van het voormalige kamp Westerbork, door prachtige heidevelden zoals het Noorderveld, het Hijkerveld en het Zuid Hijkerzand en door het fraaie natuurterrein Scharreveld nabij Westerbork.

Fiets met ons mee

 

Route

De fietsroute van de camera

Deze fietsroute is bepaald en gereden volgens het netwerk van fietsknooppunten. Het fietsknooppuntensysteem is een netwerk van aaneengesloten routes. De kruispunten waarop de routes bij elkaar komen, worden knooppunten genoemd. De fietsknooppunten zijn onderling bewegwijzerd en bij vele knooppunten is een informatiepaneel te vinden met een overzichtskaart van de nabijgelegen fietsknooppunten. Het fietsroutenetwerk is herkenbaar bewegwijzerd met groen/witte borden met daarop het nummer van het knooppunt. Via de genummerde borden fiets je van knooppunt naar knooppunt. De afstanden tussen de fietsknooppunten zijn in kilometers op de kaart aangegeven.

Start en finish bij knooppunt 90 aan de Hoofdstraat in Westerbork, de totale afstand van de route is ca. 57 km. Deze fietsroute is een rondrit, dus dat biedt de mogelijkheid om vanaf elk gewenste knooppunt te starten.

Fietsknooppunten

90 - 97 - 78 - 66 - 56 - 50 - 54 - 58 - 3 - 34 - 2 - 8 - 7 - 36 - 38 - 39 - 1 - 48 - 49 - 26 - 91 - 90

Routebeschrijving

Andere fietsroute in deze omgeving? Plan uw eigen route met een fietsrouteplanner naar eigen keuze.