Fietsroute Winterswijk en omgeving

Winterswijk

"Een historisch hoevenlandschap met biologische akkers, bloemrijke weiden, houtwallen, heideveldjes en bossen met meanderende beken."Het landschap

Rondom Winterswijk is het heerlijk fietsen door een historisch hoevelandschap met prachtige bossen, houtwallen, beekjes, heide en hoogveen. Deze fietsroute laat je de omgeving van Het Nationaal Landschap Winterswijk zien en voert je onder andere door het uitgestrekte natuurreservaat Korenburgerveen, over het authentieke Achterhoekse landgoed Mentink en het landgoed Keunenhuis met het bijbehorende moerasbos Bekendelle. Geniet van de omvangrijke natuur in het hoogveengebied Wooldse Veen en het aangrenzende Duitse natuurgebied Burlo-Vardingholter Venn, maar ook van de bijzondere natuur in de Steengroeve van Winterswijk. Bovendien fiets je door het veelzijdige recreatiegebied Hilgelo en door typische Achterhoekse natuurgebieden als het Dottinkrade, het Bönnink, de Beurzerbeek en Kotten.

Fiets met ons mee

Routekaart

Start en finish nabij knooppunt 8 aan de Waliënseweg in Winterswijk, de totale afstand van de route is ca. 53 km. Deze fietsroute is een rondrit, dus dat biedt de mogelijkheid om vanaf elk gewenste knooppunt te starten.

Fietsknooppunten
8 - 7 - 3 - 2 - 5 - 6 - 13 - 18 - 19 - 30 - 27 - 24 - 26 - 28 - 31 - 39 - 29 - 50 - 22 - 16 - 10 - 9 - 8


Meer in Gelderland

Kies een andere fietsroute en ontdek wat de provincie Gelderland nog meer te bieden heeft.
Voor meer fietsplezier in andere provincies kun je de handige interactieve overzichtskaart raadplegen.

Interactieve overzichtskaart