Fietsroutes in
Groningen

Groningen staat garant voor een afwisselende natuur met rust en ruimte. De natuurliefhebbers kunnen in Groningen genieten van een veelvoud aan prachtige natuurgebieden en mooie vergezichten. Op de Groninger fietspaden ervaar je het eeuwenoude cultuurlandschap en roepen de weidse luchten boven de uitgestrekte polders een gevoel van vrijheid op. Maar ook de bruisende stad Groningen heeft de fietsliefhebber genoeg te bieden.

Fietsroute Reiderland en Dollard

Reiderland en Dollard

Fietsen in een prachtig bont geschakeerd landschap met blauwe luchten, witte wolken, rode daken, goudgele graanvelden en groene weilanden.

Naar de fietsroute
Fietsroute Zuidlaardermeergebied en Hondsrug

Zuidlaardermeergebied en Hondsrug

Fietsen in een bijzonder fraai landschap met bossen, landgoederen en schitterende vergezichten over meren, plassen en eindeloze rietvelden.

Naar de fietsroute
Fietsroute Nationaal Park Lauwersmeer

Nationaal Park Lauwersmeer

Fietsen in een indrukwekkende en ruige natuur met riet- en graslanden, jonge loofbossen, begroeide zand- en kleiplaten en veel ondiep water.

Naar de fietsroute
Fietsroute Nationaal Landschap Middag-Humsterland

Nationaal Landschap Middag-Humsterland

Fietsen in het oudste cultuurlandschap van Nederland met een ongerepte boerenland, karakteristieke wierdendorpjes, eeuwenoude kerkjes en slingerende waterlopen.

Naar de fietsroute
Fietsroute Oldambt en Groningse Stuwwallen

Oldambt en Groningse Stuwwallen

Fietsen in een historisch landschap met bossen, moerassen, landerijen, vaarten en een prachtig uitzicht over het Oldambtmeer.

Naar de fietsroute
Fietsroute Duurswold en 't Roegwold

Duurswold en 't Roegwold

Fietsen in een weids landschap met rietmoerassen, veenplassen, bossen en kruidenrijke graslanden.

Naar de fietsroute
Fietsroute Dal van de Ruiten Aa en Veenkoloniën

Dal van de Ruiten Aa en Veenkoloniën

Fietsen in een intiem landschap met beekdalen, oude bossen, heidevelden, verscholen vennen, zompige moerassen en een eeuwenoud vestingsstadje.

Naar de fietsroute
Fietsroute Westerwolde en Driestromenland

Westerwolde en Driestromenland

Fietsen in een gevarieerd landschap met prachtige beekdalen, glooiende akkers, hooi- en graslanden, houtwallen en monumentale boerderijen.

Naar de fietsroute