Fietsroute Ommen en omgeving

Het Vechtdal biedt een fraai natuurlandschap met veel cultuurhistorie en recreatie.

Fietsroute Ommen en omgeving

Het Vechtdal biedt een fraai natuurlandschap met veel cultuurhistorie en recreatie.

Shadow
Slider

Ommen

Ontspannen op de fiets door het gevarieerde landschap van het Vechtdal in de omgeving van Ommen. De fietsroute neemt je onder andere mee naar het cultuurlandschap nabij het landgoed van Eerde, door de indrukwekkende natuur rondom de Besthmenerberg, langs het weidse landschap van de Vechtoever en door de oeroude natuurgronden nabij Varsen.


Fiets met ons mee

 

Route


De fietsroute van de camera

Deze fietsroute is bepaald en gereden volgens het netwerk van fietsknooppunten. Het fietsknooppuntensysteem is een netwerk van aaneengesloten routes. De kruispunten waarop de routes bij elkaar komen, worden knooppunten genoemd. De fietsknooppunten zijn onderling bewegwijzerd en bij vele knooppunten is een informatiepaneel te vinden met een overzichtskaart van de nabijgelegen fietsknooppunten. Het fietsroutenetwerk is herkenbaar bewegwijzerd met groen/witte borden met daarop het nummer van het knooppunt. Via de genummerde borden fiets je van knooppunt naar knooppunt. De afstanden tussen de fietsknooppunten zijn in kilometers op de kaart aangegeven.

Start en finish nabij knooppunt 76 aan de Bergsteeg in Ommen, de totale afstand van de route is ca. 54 km. Deze fietsroute is een rondrit, dus dat biedt de mogelijkheid om vanaf elk gewenste knooppunt te starten.


Fietsknooppunten

76 - 70 - 44 - 50 - 51 - 53 - 54 - 56 - 36 - 20 - 29 - 52 - 43 - 47 - 64 - 60 - 61 - 63 - 97 - 96 - 35 - 74 - 75 - 76

Routebeschrijving

Andere fietsroute in deze omgeving? Plan uw eigen route met een fietsrouteplanner naar eigen keuze.