Fietsroute Ommen en omgeving

Ommen

"Een rustiek natuurlandschap met donkere bossen, heidevelden, zandverstuivingen, statige landgoederen en een prachtig kronkelende rivier."Het landschap

Het historische Hanzestadje Ommen ligt in een bosrijk landschap aan de oever van de Overijsselse Vecht. In het Vechtdal zijn bijna alle Nederlandse landschappen te vinden en is er nog volop ruimte en rust te vinden. Terwijl je fietst verandert het landschap onophoudelijk en slinger je door donkere bossen, heidevelden en zandverstuivingen en ontkom je niet aan de charmante aanblik van de vennetjes en meertjes met vrolijk bloeiende waterlelies. En bijna geruisloos vervolgt de weg zich ineens door een idyllisch hoevenlandschap met houtwallen, groene weiden en bolle akkertjes. En dan is er natuurlijk ook de Vecht zelf, die door het prachtige landschap slingert dat het zelf gevormd heeft. Op de heuvels, ooit omhoog geduwd door het voortstuwende ijs, heb je een fantastisch uitzicht over het afwisselende landschap van het Vechtdal.

Fiets met ons mee

Routekaart

Start en finish nabij knooppunt 76 aan de Bergsteeg in Ommen, de totale afstand van de route is ca. 53 km. Deze fietsroute is een rondrit, dus dat biedt de mogelijkheid om vanaf elk gewenste knooppunt te starten.

Fietsknooppunten
76 - 77 - 87 - 51 - 53 - 54 - 56 - 36 - 54 - 52 - 43 - 47 - 64 - 60 - 61 - 63 - 97 - 96 - 35 - 74 - 75 - 76


Meer in Overijssel

Kies een andere fietsroute en ontdek wat de provincie Overijssel nog meer te bieden heeft.
Voor meer fietsplezier in andere provincies kun je de handige interactieve overzichtskaart raadplegen.

Interactieve overzichtskaart