Fietsroute Stroe en omgeving

Heerlijk fietsen in het grootste actieve zandverstuivingsgebied van West-Europa: Kootwijkerzand.

Fietsroute Stroe en omgeving

Heerlijk fietsen in het grootste actieve zandverstuivingsgebied van West-Europa: Kootwijkerzand.

Shadow
Slider

Stroe

Heerlijk genieten van de fraaie natuur in het overgangslandschap van het Westelijke Veluwegebied en de Noordelijke Gelderse Vallei. De route voert bijvoorbeeld door het grootste actieve zandverstuivingsgebied in West-Europa: het Kootwijkerzand, langs het gebouw van Radio Kootwijk dat werd gebruikt voor radiotelegrafisch contact met voormalig Nederlands-Indië, langs het recreatiegebied Zeumeren nabij Voorthuizen en door eeuwenoude bossen in Boswachterij Speulder- en Sprielderbos.


Fiets met ons mee

 

Route


De fietsroute van de camera

Deze fietsroute is bepaald en gereden volgens het netwerk van fietsknooppunten. Het fietsknooppuntensysteem is een netwerk van aaneengesloten routes. De kruispunten waarop de routes bij elkaar komen, worden knooppunten genoemd. De fietsknooppunten zijn onderling bewegwijzerd en bij vele knooppunten is een informatiepaneel te vinden met een overzichtskaart van de nabijgelegen fietsknooppunten. Het fietsroutenetwerk is herkenbaar bewegwijzerd met groen/witte borden met daarop het nummer van het knooppunt. Via de genummerde borden fiets je van knooppunt naar knooppunt. De afstanden tussen de fietsknooppunten zijn in kilometers op de kaart aangegeven.

Start en finish nabij knooppunt 36 aan de Nieuw Milligenseweg in Kootwijk, de totale afstand van de route is ca. 49 km. Deze fietsroute is een rondrit, dus dat biedt de mogelijkheid om vanaf elk gewenste knooppunt te starten.


Fietsknooppunten

36 - 37 - 24 - 41 - 40 - 19 - 71 - 70 - 73 - 47 - 78 - 51 - 8 - 68 - 25 - 83 - 94 - 57 - 58 - 81 - 36

Routebeschrijving

Andere fietsroute in deze omgeving? Plan uw eigen route met een fietsrouteplanner naar eigen keuze.