Fietsroute Kinderdijk en omgeving

Heerlijk fietsen door een eeuwenoud en waterrijk polderlandschap met talloze molens.

Fietsroute Kinderdijk en omgeving

Heerlijk fietsen door een eeuwenoud en waterrijk polderlandschap met talloze molens.

Shadow
Slider

Kinderdijk

Tijdens deze fietstocht geniet je van het karakteristieke oer-Hollands polderlandschap in de Alblasserwaard. Deze route brengt je onder andere langs de beroemde molens van Kinderdijk, over de slingerende dijkweggetjes langs de rivier de Lek, door het kleurrijke natuurgebied de Donkse Laagten en door het jonge bosgebied Alblasserbos.


Fiets met ons mee

 

Route


De fietsroute van de camera

Deze fietsroute is bepaald en gereden volgens het netwerk van fietsknooppunten. Het fietsknooppuntensysteem is een netwerk van aaneengesloten routes. De kruispunten waarop de routes bij elkaar komen, worden knooppunten genoemd. De fietsknooppunten zijn onderling bewegwijzerd en bij vele knooppunten is een informatiepaneel te vinden met een overzichtskaart van de nabijgelegen fietsknooppunten. Het fietsroutenetwerk is herkenbaar bewegwijzerd met groen/witte borden met daarop het nummer van het knooppunt. Via de genummerde borden fiets je van knooppunt naar knooppunt. De afstanden tussen de fietsknooppunten zijn in kilometers op de kaart aangegeven.

Start en finish nabij knooppunt 10 aan de Peilkade in Papendrecht, de totale afstand van de route is ca. 44 km. Deze fietsroute is een rondrit, dus dat biedt de mogelijkheid om vanaf elk gewenste knooppunt te starten.


Fietsknooppunten

10 - 40 - 9 - 43 - 18 - 19 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 - 67 - 68 - 14 - 13 - 12 - 11 - 10

Routebeschrijving

Andere fietsroute in deze omgeving? Plan uw eigen route met een fietsrouteplanner naar eigen keuze.