Fietsroute Ouddorp en omgeving

Fiets door een uniek landschap met schurvelingen, zandwallen en elzenmeeten.

Fietsroute Ouddorp en omgeving

Fiets door een uniek landschap met schurvelingen, zandwallen en elzenmeeten.

Shadow
Slider

Ouddorp

De stranden, duinen, dijken en polders in Goeree-Overflakkee hebben een grote aantrekkingskracht op natuurliefhebbers en toeristen. Tijdens deze fietsroute geniet je onder andere van prachtige natuurgebieden zoals het Kiekgat en het Scheelhoek aan de beide zijden van de Haringvlietsluizen, maar ook van het unieke schurvelingenlandschap rondom Ouddorp met bijzondere natuurgebieden als het Volgerland, de Kleistee en de Preekhikpolder. Over de slingerende dijken aan de zuidzijde van het eiland heb je een fraai uitzicht op de slikken en schorren van het grootste zoutwatermeer van West-Europa: het Grevelingenmeer.


Fiets met ons mee

 

Fietsroutes


Fietsknooppuntenroutes

Deze fietsroutes zijn bepaald en gereden volgens het netwerk van fietsknooppunten. Het fietsknooppuntensysteem is een netwerk van aaneengesloten routes. De kruispunten waarop de routes bij elkaar komen, worden knooppunten genoemd. De fietsknooppunten zijn onderling bewegwijzerd en bij vele knooppunten is een informatiepaneel te vinden met een overzichtskaart van de nabijgelegen fietsknooppunten. Het fietsroutenetwerk is herkenbaar bewegwijzerd met groen/witte borden met daarop het nummer van het knooppunt. Via de genummerde borden fiets je van knooppunt naar knooppunt. De afstanden tussen de fietsknooppunten zijn in kilometers op de kaart aangegeven.

Route I - 52 km

Start en finish nabij knooppunt 64 aan de Meester Snijderweg in Stellendam, de totale afstand van de route is ca. 52 km. Deze fietsroute is een rondrit, dus dat biedt de mogelijkheid om vanaf elk gewenste knooppunt te starten.

Fietsknooppunten

64 - 62 - 63 - 55 - 54 - 69 - 51 - 52 - 58 - 59 - 41 - 71 - 42 - 72 - 43 - 73 - 65 - 64

Routebeschrijving

Route II - 28 km

Start en finish nabij knooppunt 64 aan de Meester Snijderweg in Stellendam, de totale afstand van de route is ca. 28 km. Deze fietsroute is een rondrit, dus dat biedt de mogelijkheid om vanaf elk gewenste knooppunt te starten.

Fietsknooppunten

64 - 62 - 63 - 55 - 54 - 69 - 51 - 52 - 58 - 59 - 41 - 60 - 61 - 62 - 64

Routebeschrijving

Route III - 32 km

Start en finish nabij knooppunt 64 aan de Meester Snijderweg in Stellendam, de totale afstand van de route is ca. 32 km. Deze fietsroute is een rondrit, dus dat biedt de mogelijkheid om vanaf elk gewenste knooppunt te starten.

Fietsknooppunten

64 - 62 - 61 - 60 - 41 - 71 - 42 - 72 - 43 - 73 - 65 - 64

Routebeschrijving

Andere fietsroute in deze omgeving? Plan uw eigen route met een fietsrouteplanner naar eigen keuze.