Fietsroute Otterlo en omgeving

Otterlo

"Een indrukwekkend landschap met gemengde bossen, natte en droge heide, grasvlaktes en zandverstuivingen."Het landschap

Ontstaan door water, ijs en wind. Gevormd door mensen met passie en wilskracht. Het Nationale Park De Hoge Veluwe is met zijn 5.400 hectare het grootste particulier beheerde natuurgebied in Nederland. Het park is geheel omheind en bestaat uit open landschappen met glooiende heidevelden en opwaaiende zandvlaktes, afgewisseld met statige oude bossen die nog dateren uit de tijd van de vele particuliere landgoederen in het gebied. Vanaf 1906 werden diverse aanliggende terreinen aangekocht en samengevoegd door het natuur- en kunstminnende echtpaar Kröller-Müller. En hiermee vormden zij de basis voor een soort landschapsmuseum waar natuur, kunst en cultuur elkaar omarmen.

Fiets met ons mee

Routekaart

Deze fietstocht volgt een route rondom het Nationaal Park De Hoge Veluwe. Voor een fietstocht in het Nationaal Park zijn kosten verbonden. Meer informatie vindt je op de website van de Stichting Het Nationale Park de Hoge Veluwe.

Start en finish nabij knooppunt 49 aan de Hoenderloseweg in Otterlo, de totale afstand van de route is ca. 53 km. Deze fietsroute is een rondrit, dus dat biedt de mogelijkheid om vanaf elk gewenste knooppunt te starten.

Fietsknooppunten
49 - 14 - 15 - 6 - 7 - 12 - 69 - 9 - 85 - 86 - 23 - 3 - 55 - 4 -40 - 5 - 70 - 12 - 63 - 84 - 31 - 49


Meer in Gelderland

Kies een andere fietsroute en ontdek wat de provincie Gelderland nog meer te bieden heeft.
Voor meer fietsplezier in andere provincies kun je de handige interactieve overzichtskaart raadplegen.

Interactieve overzichtskaart